OpenSky

Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Fox, nic nie piszesz, a ze stronki widzę że działacie ostro. Hamownia wygląda super. Z tego co zauważyłem, to korzystacie z gotowego przetwornika siły.
Pigła

.

Post autor: Pigła »

.
Ostatnio zmieniony czwartek, 31 paź 2024, 12:56 przez Pigła, łącznie zmieniany 1 raz.
Fox
PROFI
Kontakt:

Post autor: Fox »

Cześć,

Ano wszystko zmierza w dobrą stronę. Na forum goszczę codziennie, a nie piszę szczegółów bo zamiast snuć opowieść chciałem wam przedstawić efekty. Zmienię myślę jednak podejście i będe tu pisał systematycznie.

Na przyszły tydzień szykujemy sporą aktualizację strony, zapraszam Was już dziś do odwiedzin.

W tym tygodniu liczę że uda się zakończyć symulacje modeli przepływu przez proponowaną geometrię dyszy. To myśle nowe podejście do tematu w naszym świadku, z pewnością Was zaciekawi.

Napiszę o tym na forum.

Pigła, pamietam że prof. w zeszłym roku wspominał mi o studencie zafascynowanym rakietami z którym dyskutował na wykładzie :)

Dziwię się że studiujesz na PP i się z nami nie skontaktowałeś, zapraszam więc.

pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Mam nadzieję, ze może pojawi się tutaj trochę opracowań elektroniki wartej skopiowania i wykorzystania przez innych.
Fox
PROFI
Kontakt:

:D

Pojawi
Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

Post autor: robercik »

To by było coś :D . Mówiąc szczerze ze wszystkich dostępnych mi książek nie wiele wyczytałem o projektowaniu dysz, oprócz zasady działania, przykładowych parametów i stwierdzenia jakoby dogłębna teoria została opracowana w latach 50-siątych :D

pzdr

ps. przeleć stronę antywirusem, Andrzej złapał tam conieco...
Fox
PROFI
Kontakt:

Cześć Robert

Taki przedsmak symulacji

Dla temperatury

http://www.opensky.put.poznan.pl/symula ... 0-temp.avi

Dla prędkości

http://www.opensky.put.poznan.pl/symulacje/dysza40.avi

Powyższe przykłady są tylko wycinkiem symulacji dla nieudanej geometri dyszy.

Zapowiem tylko że bardzo ciekawie przedstawia się symulacja przepływu przez przewężenie krytyczne dyszy, dzięki której można zaobserwować faktyczny stan rzeczy, jaki tam zachodzi. Czyli wysokie podciśnienia które odpowiedzialne są za zmianę średnicy przewężenia, przez zasysanie i wyrywanie osłabionego materiału.

pozdrawiam

Artur

ps udanego urlopu życzę :)
Fox
PROFI
Kontakt:

Cześć

Czy ktoś jeszcze miał problemy ze złośliwym oprogramowaniem po wejściu na stronę OpenSky?

Andżej daj prosze info odnośnie tego co zaatakowało Ci sprzęt.

Przyznam ze nawet NOD nie dał żadnych znaków obecności robali, wirów itp. , zresztą serwer Politechniki powinien automatycznie odciąć dostęp do witryny po wykryciu złośliwego oprogramowania, co najmniej dziwna sprawa :( .

pozdrawiam

Artur
Awatar użytkownika
andżej
Supersonic PROFI
Kontakt:

Post autor: andżej »

Udało się usunąć wszystko oprucz ostatniego _ex_68.exe w procesach pojawił się też plik 16286254.exe który po usunieciu pojawiał sie ponownie. Dało się jednak usunąć go z rejestru a potem z dysku w trybie awaryjnym. Po tej akcji nowy NOD znalazł jeszcze jakies śmieci ale generalnie problem ustąpił.

Pozdr
Fox
PROFI
Kontakt:

Cóż, czuję się odpowiedzialny za ten problem i z miejsca chciałbym przeprosić, u nas NOD milczy więc nie jestem w stanie wytłumaczyć się z tej sytuacji Obrazek
ODPOWIEDZ