OpenSky
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Cześć,
Ano wszystko zmierza w dobrą stronę. Na forum goszczę codziennie, a nie piszę szczegółów bo zamiast snuć opowieść chciałem wam przedstawić efekty. Zmienię myślę jednak podejście i będe tu pisał systematycznie.
Na przyszły tydzień szykujemy sporą aktualizację strony, zapraszam Was już dziś do odwiedzin.
W tym tygodniu liczę że uda się zakończyć symulacje modeli przepływu przez proponowaną geometrię dyszy. To myśle nowe podejście do tematu w naszym świadku, z pewnością Was zaciekawi.
Napiszę o tym na forum.
Pigła, pamietam że prof. w zeszłym roku wspominał mi o studencie zafascynowanym rakietami z którym dyskutował na wykładzie
Dziwię się że studiujesz na PP i się z nami nie skontaktowałeś, zapraszam więc.
pozdrawiam serdecznie
Ano wszystko zmierza w dobrą stronę. Na forum goszczę codziennie, a nie piszę szczegółów bo zamiast snuć opowieść chciałem wam przedstawić efekty. Zmienię myślę jednak podejście i będe tu pisał systematycznie.
Na przyszły tydzień szykujemy sporą aktualizację strony, zapraszam Was już dziś do odwiedzin.
W tym tygodniu liczę że uda się zakończyć symulacje modeli przepływu przez proponowaną geometrię dyszy. To myśle nowe podejście do tematu w naszym świadku, z pewnością Was zaciekawi.
Napiszę o tym na forum.
Pigła, pamietam że prof. w zeszłym roku wspominał mi o studencie zafascynowanym rakietami z którym dyskutował na wykładzie
Dziwię się że studiujesz na PP i się z nami nie skontaktowałeś, zapraszam więc.
pozdrawiam serdecznie
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
- robercik
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
To by było coś
. Mówiąc szczerze ze wszystkich dostępnych mi książek nie wiele wyczytałem o projektowaniu dysz, oprócz zasady działania, przykładowych parametów i stwierdzenia jakoby dogłębna teoria została opracowana w latach 50-siątych
pzdr
ps. przeleć stronę antywirusem, Andrzej złapał tam conieco...
pzdr
ps. przeleć stronę antywirusem, Andrzej złapał tam conieco...
Cześć Robert
Taki przedsmak symulacji
Dla temperatury
http://www.opensky.put.poznan.pl/symula ... 0-temp.avi
Dla prędkości
http://www.opensky.put.poznan.pl/symulacje/dysza40.avi
Powyższe przykłady są tylko wycinkiem symulacji dla nieudanej geometri dyszy.
Zapowiem tylko że bardzo ciekawie przedstawia się symulacja przepływu przez przewężenie krytyczne dyszy, dzięki której można zaobserwować faktyczny stan rzeczy, jaki tam zachodzi. Czyli wysokie podciśnienia które odpowiedzialne są za zmianę średnicy przewężenia, przez zasysanie i wyrywanie osłabionego materiału.
pozdrawiam
Artur
ps udanego urlopu życzę
Taki przedsmak symulacji
Dla temperatury
http://www.opensky.put.poznan.pl/symula ... 0-temp.avi
Dla prędkości
http://www.opensky.put.poznan.pl/symulacje/dysza40.avi
Powyższe przykłady są tylko wycinkiem symulacji dla nieudanej geometri dyszy.
Zapowiem tylko że bardzo ciekawie przedstawia się symulacja przepływu przez przewężenie krytyczne dyszy, dzięki której można zaobserwować faktyczny stan rzeczy, jaki tam zachodzi. Czyli wysokie podciśnienia które odpowiedzialne są za zmianę średnicy przewężenia, przez zasysanie i wyrywanie osłabionego materiału.
pozdrawiam
Artur
ps udanego urlopu życzę
Cześć
Czy ktoś jeszcze miał problemy ze złośliwym oprogramowaniem po wejściu na stronę OpenSky?
Andżej daj prosze info odnośnie tego co zaatakowało Ci sprzęt.
Przyznam ze nawet NOD nie dał żadnych znaków obecności robali, wirów itp. , zresztą serwer Politechniki powinien automatycznie odciąć dostęp do witryny po wykryciu złośliwego oprogramowania, co najmniej dziwna sprawa
.
pozdrawiam
Artur
Czy ktoś jeszcze miał problemy ze złośliwym oprogramowaniem po wejściu na stronę OpenSky?
Andżej daj prosze info odnośnie tego co zaatakowało Ci sprzęt.
Przyznam ze nawet NOD nie dał żadnych znaków obecności robali, wirów itp. , zresztą serwer Politechniki powinien automatycznie odciąć dostęp do witryny po wykryciu złośliwego oprogramowania, co najmniej dziwna sprawa
pozdrawiam
Artur
- andżej
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Udało się usunąć wszystko oprucz ostatniego _ex_68.exe w procesach pojawił się też plik 16286254.exe który po usunieciu pojawiał sie ponownie. Dało się jednak usunąć go z rejestru a potem z dysku w trybie awaryjnym. Po tej akcji nowy NOD znalazł jeszcze jakies śmieci ale generalnie problem ustąpił.
Pozdr
Pozdr