czytać...a dopiero potem pytać

czyli zaczynamy zabawę!
kot127
*

Post autor: kot127 »

co do tego silnika nie rozumiem jednego co to zacisk, poco jest nigdy o tym nie słyszałem
Awatar użytkownika
PINOT
PROFI

Post autor: PINOT »

No właśnie - tym się chyba różni studiowanie od chodzenia do szkoły. Chodzi się do szkoły pod przymusem i jest się uczonym. Studiuje się dobrowolnie i trzeba się głównie samemu uczyć lub od innych (najlepiej w bibliotece uniwesyteckiej).

Niektórzy nie wyrośli poza chodzenie do szkoły.

Forum nie jest po to aby kogoś uczyć, ale aby się uczyć się samemu i od siebie wzajemnie - korzystać ze zdobytej wspólnie wiedzy i doświadczenia.

Więc osobiscie jestem przeciwny instrukcjom wykonania czegoś tam od podstaw. Nie potrafisz nauczyć się sam - nie nadajesz się do tak trudnego hobby.
Kapeć
**

Post autor: Kapeć »

Kurka wodna święte słowa :P i jak ładnie powiedziane :D widze ze z tego forum wyniose nie tylko sporo o rakietach ale również i sporo życiowych mądrości.Ja nie jestem przeciwny jednak pokazywaniu czegos od podstaw. Troche sie nauczyłem ogladając np jak krok po kroku zrobic silnik PCV :) pomimo iz dawno robiem takie silniki to kilka rozwiązań mnie zaciekawiło.
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

I będzie jeszcze większy.

Do wszystkich zadających najprostsze pytania:

Mam już kilka lat stażu na rakietowych forach. Regularnie co jakiś czas wyskakują pytanie typu: co to zacisk, zrobiłem rakietę ale nie poleciała, co to jest karmelka itp. Przyznam, ze rozumiejąc to, ze ktoś zaczyna, często odpowiadałem. Ale po którymś tam z rzędu poście stwierdziłem, ze to nie ma sensu. Przykre jest to, ze można udzielić odpowiedzi na takie pytania, a i tak za kilka miesięcy ktoś się pojawi i wq..wi mnie pytaniem co to jest karmelka. Tak się niestety nie da. Z myślą o odpowiedzi na takie pytania powstała choćby "księga rakiet", ale co z tego, skoro i tak często ktoś woli zapytać niż przeczytać.

Tak więc...sam kiedyś zaczynałem, ale podstawy proszę naumieć się samemu, w wyjątkowych przypadkach pytać.
ODPOWIEDZ