Pozdrawiam wszystkich.
Mam na imię Adam i od wielu lat zajmuję się modelarstwem głównie makiety samolotów i śmigłowców RC. Jednak od zawsze gdzieś krążyłem wokół modeli rakiet.
Moje pierwsze doświadczenia z modelami rakiet to model z CSH już nie pamietam nazwy ale to jeszcze lata 90-te niestety próby nieudane.
Jakiś rok temu zbudowałem model na bazie zestawu od Estes i tak stoi na półce czekając na start.
W między czasie zbudowałem Meteora 2 i w stanie surowym czeka na malowanie. Cały czas zgłębiam tematy techniczne jak wyważanie i stabilność lotu i wiem, że dużo nie wiem.
Jakby ktoś z Warszawy chciał nawiązać kontakt to bardzo chętnie.
Na fotkach moje modele w stanie aktualnym.
Adam
Cześć
Re: Cześć
Cześć!
Super, że drążysz temat rakiet. Cieszy mnie to, że ludzie wracają do serii rakiet Meteor. Czyli nie jestem z tym sam

Widzę, że odtworzyłeś nawet nity - szacunek.
Twój model jest drukowany czy też, składasz go na bazie jakiejś rurki?
Super, że drążysz temat rakiet. Cieszy mnie to, że ludzie wracają do serii rakiet Meteor. Czyli nie jestem z tym sam

Widzę, że odtworzyłeś nawet nity - szacunek.
Twój model jest drukowany czy też, składasz go na bazie jakiejś rurki?
Re: Cześć
Model to stara modelarska robota - kadłub rurka 50mm głowica drukowana z LW-PLA a stateczniki to polistyren i balsa w środku. i te 80 śrubek mocujących stateczniki
Ja specjalizuję się w makietach (patrz zdjęcia) a Meteor jest wdzięcznym modelem do redukcji. kupiłem pozycje obowiązkowe czyli " Młody modelarz rakiet" Elszteina oraz " Model rakiety Meteor 1" z 1973r lubię znać teorię.
Ciekawe czy poleci bo bez spadochronu i silnika waży 115g.
Ja specjalizuję się w makietach (patrz zdjęcia) a Meteor jest wdzięcznym modelem do redukcji. kupiłem pozycje obowiązkowe czyli " Młody modelarz rakiet" Elszteina oraz " Model rakiety Meteor 1" z 1973r lubię znać teorię.
Ciekawe czy poleci bo bez spadochronu i silnika waży 115g.
- Załączniki
-
- IMG_0902.jpeg (117.57 KiB) Przejrzano 552 razy
-
- IMG_1776.jpeg (80.05 KiB) Przejrzano 552 razy
-
- IMG_6650.jpeg (50.88 KiB) Przejrzano 552 razy