.

Pigła

.

Post autor: Pigła »

.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 lis 2024, 18:59 przez Pigła, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RDX
Kontakt:

Re: Chodzi mi po głowie pomysł...

Post autor: RDX »

Skoro jeszcze z nikim nie rozmawiałeś, to może się miło zaskoczysz. Myślę, że jeśli ograsz komunikację Twojego koła/warsztatów (nie wiem czy chcesz to ciągnąć czy zrobić pojedyncze zajęcia) w oparciu o eksplorację kosmosu i astronomię to nikt Cię o żaden terroryzm nie posądzi.
Rocket Dynamics - Komponenty do Twoich rakiet! Jeśli potrzebujesz spadochronu, części drukowanych w 3D lub ciętych laserowo napisz na: rakiety.rdx@gmail.com
Pigła

.

.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 lis 2024, 18:58 przez Pigła, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RDX
Kontakt:

Post autor: RDX »

No to masz już plan. Na Twoim miejscu wybadałbym najpierw jakie jest zainteresowanie, a dopiero potem martwił się o budżet bo wiadomo jaki zapał mają dzieciaki :)

A jak przyjdzie co do czego to z chęcią pomogę Ci zrobić jakieś modele szkolne żebyście mieli co składać. Na FM-ie miałem model Bodzio na silnik B i myślę, że taką rakietę możecie odpalić nawet na boisku ;) Moja mama też jest nauczycielką w podstawówce i ostatnio jej nawet zaincepcjowałem w głowie pomysł zrobienia takich zajęć z dzieciakami.
Rocket Dynamics - Komponenty do Twoich rakiet! Jeśli potrzebujesz spadochronu, części drukowanych w 3D lub ciętych laserowo napisz na: rakiety.rdx@gmail.com
stansz

Post autor: stansz »

Cześć .
Chcesz organizować zajęcia dla dzieci, To jesteś moim bratem. Pisz na Białystok. Ja w tym celu organizuję pracownię rakietową.
Kontaktuj się na Białystok oczywiście na prywatne wiadomości.
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
stansz

...
1. teorii
2. projektowania modeli rakiet
3. konstruowania modeli
4. oblatywania modeli i tu już współpraca np. z PTR czy Aeroklubem Poznańskim
Modelarstwo Kosmiczne to dyscyplina sportu tak jak akrobacja szybowcowa, szachy czy bieg przez płotki. Chciałbym aby w jak
///--------?
Jak ty chcesz realizować punkt -4- we współpracy z Polskim Towarzystwem Rakietowym ? No jak?
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
Pigła

.

.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 lis 2024, 18:58 przez Pigła, łącznie zmieniany 1 raz.
stansz

Nie tędy droga. Dlaczego napisz na Białystok.
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
Paul
Supersonic PROFI

Post autor: Paul »

Witam,
Parokrotnie robilem juz cos takiego i jak to zwykle bywa, poczatki sa rozne.
Ja na twoim miejscu zaczal bym nawet z tymi dwoma chetnymi. Po pierwszych startach bedziesz wiedzal, czy zainteresowanie wzrosnie,
albo mozesz sobie podarowac.
Ponad to robiac zajecia nawet z dwoma chetnymi pozwoli Ci to zdobyc doswiadczenie , jak zorganizowac takie zajecia z grupa 5.. 10 czy nawet
20-to osobowa. Nie przeceniaj swoich mozliwosci. Nawet taka grupa 5-cio osobowa moze ci dac ladnie w kosc - wiem o czym mowie.

Pozdrawiam
Paul
stansz

Pomyłek zrobiłem.
Po prostu Pisz do mnie na prywatną wiadomość.
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
ODPOWIEDZ