Witam,
Troche to trwalo, ale te ostatnie dni byly dla mnie wypelnione po brzegi. W poniedzialek bylem jeszcze w pracy do 16-tej, a we wtorek po pracy musialem przygotowac moje modele na targi modelarskie w Dortmundzie. Od dzisiaj az do niedzieli jestem na tych targach od 9-tej do 18-tej, a od 6-tej do 8-mej jeszcze w pracy.
Co do samego startu Hipersonala, to jak juz wiekszosc wie lot odbyl sie zgodnie z zalozeniami oraz obliczeniami. Pierwszy lot w sobote odbyl sie na silniku klasy "G" Pana Tendery i model uzyskal 241m. Celem tego lotu bylo sprawdzenie nowej elektroniki do rejestracji predkosci oraz przyspieszenia.
Test zakonczyl sie pelnym sukcesem. Oto wykres z tego lotu:

- 4.JPG (146.33 KiB) Przejrzano 11242 razy
Drugi lot, ktory odbyl sie w niedziele, przy dosc silnym wietrze byl rowniez bardzo udany oraz widowiskowy. Zastosowalem silnik AEROTECH klasy "J" .
Rakieta uzyskala wysokosc 2451,5 m , a najwyzsza predkosc jaka uzyskala to 383,71 m/s. Model wyladowal ok. 5 km od wyrzutni i dzieki zastosowanej elektronice GPS oraz pomocy Roberta oraz Placydo (wielkie dzieki za pomoc !!!- model zostal bardzo szybko odnaleziony.
Oto wykres z lotu jaki zarejestrowala elektronika pokladowa.

- 3.JPG (143.14 KiB) Przejrzano 11242 razy
Oczywiscie czekalem troche z opublikowaniem tych wiadomosci do momentu zakonczenia poszukiwan rakiety RTP 3. Majac teraz wyniki z obydwoch rakiet, mozemy wspolnie powiedziec - Bariera dzwieku zostala pokonana !!!!
Pozdrawiam
Paul