Dysza de Level 'a raz jeszcze
-
POczatkujacy
Weż ty pomyśl co robisz a dopiro później rób. Zrób na pcv silnik bo podejrzewam że kompletnie silnika metalowego nie przemyślałeś. Nawet pewnie nie wiesz jak dysze umocuejsz. Jakie 1 kg ???? Zrób najpierw 100 gram paliwa około. Tak paliwo powinno sie palić koło sekundy w silniku o przeciętnej masie paliwa. Apropo SRM też mam takie błędy ale spokojnie da sie wszystko odczytać z wykresu.
-
POczatkujacy
Miało być tak, że połączenie dyszy będzie gwintowane, żeby nie robić za każdym razem silnika, tylko np 10 dysz i wybierać najlepszą.
Dobra zmieniamy plany na coś malutkiego....
Jak możecie to policzcie za mnie, bo mi wyskakują błędy i nie widzę wyniku, i niektórych wykresów.
Dane jakie wpisywałem w arkuszu "Data and Kn":
C10: 40
C11: 60
C14: 3
C16: 40
C17: 5
C18: 15
C19: 3
C20: 0
C21: 1
C22: 1
C27: 0,96
C35: 150
C39: 0
Jedyne co ja widzę to wykres, oraz wyniki:
Kn Max: 151
KN Min: - 274
KN Avg: 13
Co one oznaczają?
W zakładce Ciśnienie wiadomo jedynie, że więcej niż 3MPa nie osiągnie.
No i czas spalania około 1,5s - W CO NADAL NIE WIERZĘ
W zakładce osiągi jedynie co wiem to że będzie około 125N i czas pracy około 1,5s.
Czyli że ciąg maksymalny silnika około 12,5kg?
Wyników: impuls całkowity, impuls właściwy oraz klasę silnika nie widzę, jak Wy widzicie to proszę o podanie.
Dobra zmieniamy plany na coś malutkiego....
Jak możecie to policzcie za mnie, bo mi wyskakują błędy i nie widzę wyniku, i niektórych wykresów.
Dane jakie wpisywałem w arkuszu "Data and Kn":
C10: 40
C11: 60
C14: 3
C16: 40
C17: 5
C18: 15
C19: 3
C20: 0
C21: 1
C22: 1
C27: 0,96
C35: 150
C39: 0
Jedyne co ja widzę to wykres, oraz wyniki:
Kn Max: 151
KN Min: - 274
KN Avg: 13
Co one oznaczają?
W zakładce Ciśnienie wiadomo jedynie, że więcej niż 3MPa nie osiągnie.
No i czas spalania około 1,5s - W CO NADAL NIE WIERZĘ
W zakładce osiągi jedynie co wiem to że będzie około 125N i czas pracy około 1,5s.
Czyli że ciąg maksymalny silnika około 12,5kg?
Wyników: impuls całkowity, impuls właściwy oraz klasę silnika nie widzę, jak Wy widzicie to proszę o podanie.
-
POczatkujacy
To proszę się odetkać...
Na prędkość spalania paliwa ma jeszcze wpływ prędkość strumienia gazów.
Jednocześnie jest mi bardzo przykro, że musiało to wreszcie do Pana dotrzeć, ale zbudowanie silnika rakietowego nie polega na włożeniu wałka paliwa do plastikowej rurki z dziurką i jest jednak procesem dużo bardziej złożonym niż się Panu wydawało.
Jeśli będziesz robił wszystko zgodnie z http://www.ksiegarakiet.jaskiniowiec.st ... &Itemid=34 wyniki będą poprawne.
Na prędkość spalania paliwa ma jeszcze wpływ prędkość strumienia gazów.
Jednocześnie jest mi bardzo przykro, że musiało to wreszcie do Pana dotrzeć, ale zbudowanie silnika rakietowego nie polega na włożeniu wałka paliwa do plastikowej rurki z dziurką i jest jednak procesem dużo bardziej złożonym niż się Panu wydawało.
Jeśli będziesz robił wszystko zgodnie z http://www.ksiegarakiet.jaskiniowiec.st ... &Itemid=34 wyniki będą poprawne.
-
POczatkujacy