Cześć
Oczywiście paliwko będzie nadal badane, mam nadzieję ze już w krótce na hamowni co dostarczy nam najważniejszych danych
Obiecałem zbadać zawartość popiołów w silniku, skoro nie wybuchł
Tym razem szarego popiołu było mniej niż poprzednim razem i co dziwne zachował się on jako popzostałość po bloku najbliżej dyszy
Masa wyskrobanego popiołu to 8g a to co jeszcze wymyłem z korpusu to może jeszcze ze 2g. Popiół zajmuje w prawdzie dużą objętość ale stanowi zaledwie 5% masy paliwa. Jak sądzicie czy warto szukać dodatków o których pisaliśmy wyżej
Każdy kto trawił kiedyś płytkę laminatu z warstwą miedzi (obwód drukowany) wie do czego służy chlorek żelaza. Ostatnio zamiast tegoż sprzedawany jest biały proszek - nadsiarczan sodu. Trawi pięknie i do tego roztwór jest przeźroczysty co ułatwia obserwację trawienia. Zużyty roztwór ma barwę blekitną prawdopodobnie od siarczanu miedzi. Nadsiarczan sodu jest utleniaczem z informacji na opakowaniu.
Pytania do PINOTA jaki ten związek ma wzór chemiczny, jak się nazywa w Guipep, jakie ma jeszcze właściwości i co sądzisz o wprowadzeniu siarki do układu pod postacią tego związku
Możnaby go dać w miejsce kilku procent KN - nie stracimy tlenu a pojawi się nieco siarki
pzdr