inne hobby
-
Gość
inne hobby
Ja prucz modelarstwa zajmuje sie elektroniko, pirotechniko, wędkarstwrm, jazda górska rowerem, motoryzacja, RC, robotyka (już jeden egzemplaż jest
) , PC, wyskkie napięcie, i robie takie różne maszynki np teraz pracuje nad VISCO machines v2 
-
Gość
-
Gość
takk dlaciebie wysokie napięcie to 300V a dlamnie wysokie napięcie to ok 20 000 V czyli 20 KV więc jest rużnica a te 20 KV to sie z 1 użądzonka wyczynia musze se zrobić generator marxa tam jest ok 30 KV czyli 30 000 V
to jest to a nawet jeśli mnie kopnie to nic, tam natężenie to 30 micro A więc nic poza lekkim oszołomieniem niebędze choć trza uważać niezaprzeczam i taka to zabawa chlopcy

-
Gość
ja poza pro interesuję się modelarstwiem w szcególności RC, komputerami, robotyką, samochodami. Lubię jeździć na rowerze, czytać dobre książki (sensacje i fantastyka), spać i jeść. Ostatni zaczołem programować (pascal i c++), Lubię zajmować się wysokim napięciem (jak Kluczownik), aktualnie pracuję nad Transformatorem Tesli, Generator Van de Graffa i Drabina Jacoba. Zbudowałem już laser azotowy (i działa
:):)). Co by tu jeszcze dodać??? Lubię słychać "cięższej" muzyki jak np. System of a Down, KoRn, Linkin Park, Nightwish, Metallica, Iron Maiden, Armia, Pneuma, 2tm2,3...
-
Gość
Ja interesuję sie pirotechniką, strzelectwem (trenowałem 3 lata), ASG oraz z muzyki to słucham NIghtwisha, Theriona, Within temptation... Akurat, Happysad i polską starą muzę (Budka suflera, Perfekt, 2+1 itp...). Kocham czytać, moja norma to około 300 stron formatu a5 dziennie, jak nie poczytam 2 godzinki przed snem to jestem chory :/ czytam głównie SF: Lema, Fiałkowskiego, Oramusa itp. Ulubiona książka: Cała masa: (kolejnośc przypadkowa) "I.Newerly "pamiatka z celulozy" i "chłopiec z salskich stepów", A. Wisniewski-Snerg "Robot" "Oro" "według łotra" do tego jeszcze Oramusa "Hieny cmentarne i wszystkie Jego opowiadania i utwory w tym "Senni zwycięzcy". Z Lema to "Powrót z gwiazd" "Szpital przemienienie" "Dzienniki gwiazdowe". Wczoraj skonczylem "Drugą planetę słońca Ogg"