pył alu

Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

pył alu

Post autor: robercik »

Cześć

Znalazłem ciekawą ofertę na allegro:

http://sklepy.allegro.pl/item415180943_ ... zanka.html

Czy ktoś moze o tym coś powiedzieć :?:

pzdr
Awatar użytkownika
PINOT
PROFI

Post autor: PINOT »

Nie wiem, kto dokładnie z forum piro prowadzi ten sklepik (chyba $nop lub któryś z młodych). Jest to normalne aluminium płatkowe o nienajgorszym rozdrobnieniu. Stosowałem takowe do paliw i było k.
Awatar użytkownika
Kacper
Supersonic PROFI

Post autor: Kacper »

Witam!

Zgadza się, to jest al od $nopa. Mam go 3kg ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. Jest niepowlekane i trochę grubsze od zwykłej srebrzanki.
Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

Cześć

Czyli mówicie że spoko, no to super.

Skoro już padło o srebrzance to czy ktoś wie ile takie malarskie alluminium powlekane zawiera procentowo stearyny ?

Próbowałem znleźć w necie ale nic nie ma :(

pzdr
Awatar użytkownika
Kacper
Supersonic PROFI

Post autor: Kacper »

Witam!

Srebrzanka od usera RUSKI ma 1,2% substancji organicznych czyli mniej więcej tyle jest stearyny.

http://forumpirotechniczne.pl/viewtopic.php?t=14861

Jeśli chodzi o wpływ zawartości stearyny na skład paliwa to można pominąć ale wiadomo, że na parametry mechaniczne paliwa to ma znaczenie.
Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

pył alu

Cześć

Widocznie jako uczestnicy forum piro zostaliście potraktowani zwyczajnie i dostaliście normalny towar. Alu dla mnie kupiła żonka, a skoro kupuje ona także na allegro lalki dla córek, obrazki z konikami i inne takie, co można zobaczyć, no to można babie wcisnąć chłam:

Obrazek

Rozumiem doskonale że tanie mięso to psy jedzą, ale mowy o tym że to znakomite alluminium jest pół na pół z kurzem i śmieciami nie było.

Rozdzielając syf za pomocą sitka do herbaty otrzymałem koty z kurzu i proszek który jednak pod mikroskopem (10x) nadal wygląda na pomieszany z bardzo drobnym kurzem.

Obrazek

Przestrzegam zatem. Kacper sprawdź czy Ciebie też nie oszukali. Żeby nie było to dokładnie cała objętość z 2kg wygląda tak samo, skoro połowa to śmieci mamy już 30zł/kg, dołóżmy jeszcze dwie roboczogodziny żeby to odsiać i przynajmniej mi już się to nie opłaca.

Mamy więc najgorszej jakości alluminium w internecie za największe pieniądze.

pzdr
Gość

Post autor: Gość »

Może niepotrzebnie się wtrącę, ale to Alu wygląda jak środek wymiennego worka w moim odkurzaczu :evil:"0" /> jak takie coś można sprzedać :?:

Aha, Roberciku.... a czy to co przesiałeś to chociaż w połowie jest alu :?: :lol: trochę taki śmiech przez płacz, bo kasy szkoda.
Mauy
PROFI

Post autor: Mauy »

mi tam alu kupione u Snoopa bardzo pasuje. Towar zapakowany elegancko, czysty dobrze zmielony... nie wiem na co narzekacie.
Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

Facet :evil:"0" /> Kupowałem towar w którym miałobyć 2 - 3% płatków folii alluminiowej a nie 52 - 53 % zawartosci worka odkurzacza. Wkleiłem zdjęcia, nie widzisz na co narzekam :?: Jak nie widzisz to może chcesz się zamienić :?:
Pigła

.

Post autor: Pigła »

.
Ostatnio zmieniony czwartek, 31 paź 2024, 11:13 przez Pigła, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ