Mocowanie i wyrzucanie spadochronu

Aparatura pokładowa, układy pomiarowe i wykonawcze.
mateuszw106
Kontakt:

Mocowanie i wyrzucanie spadochronu

Post autor: mateuszw106 »

Hej,
Mam 2 pytania. Po pierwsze, jak mocujecie linkę od spadochronu do korpusu rakiety ? Po drugie, jak wyrzucacie spadochron z rakiety ? Tak, wiem, UWS, pcz... Chodzi mi o to jak jest przez to wszystko wyrzucany. Jakaś rurka i u góry zatyczka, a od dołu zapalnik ? Jakaś zmodyfikowana strzykawka ? Rozumiecie o co mi chodzi ? Obrazek
Pzdr
Paul
Supersonic PROFI

Re: Mocowanie i wyrzucanie spadochronu

Post autor: Paul »

Witam,
Mocowanie spadochronu z modelem rakiety, a wlasciwie sposob mocowania jest uzalezniony od wielkosci modelu. Bardzo lekkie i male modele maja mocowany spadochron u gory korpusu, pare centymetrow ponizej glowicy za pomoca kawalka mocniejszego papieru.
Modele troche ciezsze potrzebuja solidniejszego zamocowania np. za pomoca sklejkowej wregi do ktorej przymocowana jest linka spadochronu. Jeszcze wieksze i ciezsze modele musza posiadac jeszcze mocniejsze zamocowanie np. jak w temacie o Hipersonalu lub np.
tutaj http://www.raketenmodellbau.org/forum?a ... forumid=13 na niemieckim forum jest mnostwo roznych rozwiazan odnosnie mocowania spadochronu jak rowniez i mocowanie elektroniki + ladunek miotajacy.
Dla Ciebie moga byc interesujace tematy gdzie pisze "BAUBERICHT" co oznacza relacja z budowy :wink: Sa to relacje bogato ilustrowane !!! Jezeli bedzie cos nie jasne, to chetnie przetlumacze.

Pozdrawiam
Paul
ODPOWIEDZ