Komputer pokładowy do rakiety
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Re: Komputer pokładowy do rakiety
Po wczorajszych i dzisiejszych testach, które przeprowadziliśmy wraz z Ksardem i Kacprem mogę Wam zdradzić tajemnicę 
Jesteśmy w stanie na żywo śledzić lot rakiety, z podglądem na mapie.
Mało tego, ścieżka zapisywana jest również online i zawiera wartości jak: czas, położenie, wysokość i prędkość. Dodatkowym atutem jest również to, że w razie rozbicia rakiety dane nie ulegają utracie i nawet pomimo tego, że namierzanie przestaje działać mamy dalej ostatnią znaną pozycję.
Mamy nadzieję sprawdzić poprawność zapisywanych danych w rakiecie K1-X
Dodatkowo w tle będzie działać SensorLogger zbierający zapisy z akcelerometru w 3 osiach, położenia w 3 osiach a także temperatury.
Jesteśmy w stanie na żywo śledzić lot rakiety, z podglądem na mapie.
Mało tego, ścieżka zapisywana jest również online i zawiera wartości jak: czas, położenie, wysokość i prędkość. Dodatkowym atutem jest również to, że w razie rozbicia rakiety dane nie ulegają utracie i nawet pomimo tego, że namierzanie przestaje działać mamy dalej ostatnią znaną pozycję.
Mamy nadzieję sprawdzić poprawność zapisywanych danych w rakiecie K1-X
Dodatkowo w tle będzie działać SensorLogger zbierający zapisy z akcelerometru w 3 osiach, położenia w 3 osiach a także temperatury.
A to się zdziwi tymi odczytami z akcelerometru
Pozdro!
Pozdro!
HejAdam pisze:A to się zdziwi tymi odczytami z akcelerometru![]()
Pozdro!
Kto? Co? Jak? Nie rozumiem :p
Witam!
Pozdrawiam!
No, właśnie logger się zdziwi. Do tej pory pewnie nie miał wielu okazji zapisywać przeciążenia takiej wielkości przez tyle czasu. Przepraszam, że tak nieczytelnie napisałemplacydo pisze: będzie działać SensorLogger zbierający zapisy z akcelerometru w 3 osiach
Pozdrawiam!
Telemetria z Androida "a'la" NASA - Projekt Polskiego Towarzystwa Rakietowego
Film nie jest dograny z danymi, jest to tylko test - nie ogarnąłem tego jeszcze do końca. Ale warto chyba pokazać wyniki.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ty1VrN4g-I4[/youtube]
Film nie jest dograny z danymi, jest to tylko test - nie ogarnąłem tego jeszcze do końca. Ale warto chyba pokazać wyniki.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ty1VrN4g-I4[/youtube]
- KSard
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Znakomicie to wygląda. 
Nie wiem, jak tego dokonałeś, ale wygląda to bardzo profesjonalnie.
Pogratulować wiedzy, umiejętności i uporu.
Myślę, że już w niedługim czasie urządzenie to zostanie wykorzystane w konkretnym projekcie.
Nie wiem, jak tego dokonałeś, ale wygląda to bardzo profesjonalnie.
Pogratulować wiedzy, umiejętności i uporu.
Myślę, że już w niedługim czasie urządzenie to zostanie wykorzystane w konkretnym projekcie.
pozdrawiam KSard - www.facebook.com/ksardpl : www.ksardrakiety.cba.pl
"Ci, którzy skłonni są zrezygnować choćby z części prawa do wolności aby uzyskać w zamian trochę tymczasowego bezpieczeństwa, nie zasługują ani na wolność, ani bezpieczeństwo "- Ben Franklin
"Ci, którzy skłonni są zrezygnować choćby z części prawa do wolności aby uzyskać w zamian trochę tymczasowego bezpieczeństwa, nie zasługują ani na wolność, ani bezpieczeństwo "- Ben Franklin
Cześć,
Fajnie to wygląda, może Andrzej w swojej rakiecie wykorzysta gdyby płytka znów się nie udała. Nawet jako pomiar dublowany?
Przy założeniu, że się z K-1x nie uda...
Fajnie to wygląda, może Andrzej w swojej rakiecie wykorzysta gdyby płytka znów się nie udała. Nawet jako pomiar dublowany?
Przy założeniu, że się z K-1x nie uda...
Free Your Mind