Tutaj możemy sie przywitać

Jesteś nowy? - przedstaw się...
grzesiekb26
**
Kontakt:

Post autor: grzesiekb26 »

Witam wszystkich serdecznie. Modelarstwem zajmuje się w zasadzie od młodych lat a polegało ono na sklejaniu papierowych modeli z małego modelarza. Fascynację tą zabawą zaszczepił mi mój ojciec, który przekazał mi tajnik tej dziedziny - cierpliwość, dokładność szukanie nowych rozwiązań. Z tą cierpliwością to różnie u mnie bywa :wink: Odnosząc się do modelarstwa rakietowego to dopiero raczkuję w tym temacie i niestety nie będę mógł zaimponować jakąś nadzwyczajną wiedzą :wink: Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wysokich lotów!
Gość

Post autor: Gość »

Siemka kumple,

Mam na imię Karol i pochodzę z Torunia. Bardzo piękna miejscowość, był ktoś może? Rakieciarstwem interesuję się od wczesnych lat dzieciństwa, czyli od bardzo dawna. Może kiedyś pokażę Wam kilka zdjęć moich modeli i trochę się poduczycie w tym fachu na moim przykładzie. Ale muszę trochę Was poobserwowąc i zobaczyć czy jesteście warci prejęcia mojej wiedzy.

Pozdrawiam

Fog
Gość

Post autor: Gość »

Dlaczego nie da się edytować postów? No więc chaiłbym poprawić słowa: przejęcia i poobserwować. Pisałem z rozpędu :)
Bart

Post autor: Bart »

Nie wiem czy jesteś warty mojej uwagi na tyle żeby Ci to tłumaczyć.
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Bart, to już trochę przegięcie. Post jest OK, więc Twoja odpowiedź to osobista wycieczka a nie komentarz do postu.

P.S. Tak, byłem w Toruniu. Piękne miasto i dobrze się tam czuję.
Mauy
PROFI

Post autor: Mauy »

To było troszeczkę niestosowne podobnie jak i parę innych postów ' Foga za co widzimy że dostał już jedno ostrzeżenie...

Pozdrawiam.
mateuszw106
Kontakt:

Post autor: mateuszw106 »

no właśnie Fog wchodzi na forum jako nowy, a nawet nie wie jakie Pan Ksard robi rakiety ( powodzenia w testach Hipernosalu ), więc... Przykro mi, ale Fog nie zrobił na mnie tego "pierwszego dobrego wrażenia"
lukasz87
Nowy
Post autor: lukasz87 »

Witam wszystkich,

z modelarstwem rakietowym miałem już styczność 10 lat temu jednak zaprzestałem wtedy zabawy kiedy przy przygotowaniu karmelka mało co nie pościłem z dymem garażu( na szczęście nic mi się nie stało), jednak jak to się mówi ciągnie wilka do lasu i od pól roku znowu zacząłem się interesować tym uzależniającym hobby.

Pozdrawiam

Łukasz
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Tym lepiej, z innej perspektywy spojrzysz na to wszystko i rozwiniesz skrzydła (mam nadzieję).
Awatar użytkownika
michał93
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Post autor: michał93 »

Witam.

Mam 16 lat i chodzę do pierwszej klasy liceum w Toruniu. Modelarstwem rakietowym interesuję się od 2 lat. Regularnie odwiedzałem to forum, ale się nie wypowiadałem, gdyż moje doświadczenie było zbyt małe. Mam za sobą wiele prób silników do 100g karmelki i starty prostych rakiet bez odzysku. Obecnie jestem w trakcie budowy rakiety o masie około 1200g z układem UWS-3.

Życzę udanych lotów.
ODPOWIEDZ