.

Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

Post autor: robercik »

Cześć

Po prostu podziwiam jak prosto i logicznie takie sprawy są rozwiązane w Niemczech. Wszystko jest przemyślane i dostępne za normalne pieniądze. 8)

Jak już pisałem ten eksperyment nie jest imprezą masową a ewentualni obserwatorzy zjawią się na własne ryzyko.

Oczywiście gdy zorganizujemy jakiś zlot ogólnopolski należy jeszcze poinformować Urząd Gminy, Policję, Straż pożarną i Pogotowie Ratunkowe co także nic nie kosztuje przy współpracy z urzędem gminy (miasta). Wówczas dostępne są ubezpieczenia chroniące takie typowe imprezy masowe, zarejestrowanie przestrzeni powietrznej stanie się wtedy dodatkowym obowiązkiem.

Sam z kolegami z technikum organizowałem kilkanaście lat temu Noc świętojańską na plaży w Gdyni i zrobiliśmy to za zero złotych :D . Chociaż teraz może się coś zmieniło.

Jeśli zlot miałby być dostepny także dla mieszkańców gminy wiele da się załatwić.

pzdr
Awatar użytkownika
KSard
Supersonic PROFI
Kontakt:

Post autor: KSard »

Witam

Nie chciałbym używać pompatycznych sformułowań, ale jest to historyczna chwila i nie muszę chyba udowadniać dlaczego .

<span style="color: darkred"><span style="font-weight: bold">Panowie! - Wielkie Słowa Uznania.</span></span> :D
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Cóż, cieszę się, ze reakcja agencji jest taka a nie inna. Moja wiara w projekt 10km znacznie wzrosła. Przyznam, to co pokazała ta odpowiedź, było w mojej opinii najtrudniejsze do realizacji. Jak widać myliłem się, z czego się bardzo cieszę.
Copernicus
**
Kontakt:

Post autor: Copernicus »

widzę, że poszło zgrabnie i bez problemów :) i tak trzymać !

Ubezpieczenie, to też ciekawy temat. Chciałem podciągnąć moje kapsuły pod modele latające i skorzystać z jakiegoś ubezpieczenia dla modelarzy (jest takie w ofercie Warty), ale dokładnie wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe, którym zadałem pytanie odmówiły.

teraz Robert czekamy na raport z udanej Sylwestrowej próby.

Powodzenia,
ODPOWIEDZ