Gdzie kupię saletrę potasową?

czyli zaczynamy zabawę!
Tomadz
*

Gdzie kupię saletrę potasową?

Post autor: Tomadz »

Siemka. :D

Zastanawiam się gdzie mogę kupić saletrę potasową. Czy znajdę jakąś w Castoramie czy na 2 koniec miasta. Chciałbym żeby był sklep typu Castorama albo obi bo ich jest sporo. Zależy mi na sklepie stacjonarnym.

Z góry dziękuję za odpowiedź. :wink:
Awatar użytkownika
lagozaur
Kontakt:

Re: Gdzie kupię saletrę potasową?

Post autor: lagozaur »

W poprzednim poście pisałeś że jesteś nowy. Nie powinieneś zaczynać od eksperymentalnych napędów, to za dużo zmiennych do opanowania i może być niebezpiecznie.

Pisałeś też w poprzednim poście że jesteś młody. Tym bardziej nie powinieneś się tym bawić w tym momencie. Dobrze by było żebyś nabrał trochę doświadczenia na bardziej standardowych konstrukcjach z użyciem gotowych silników. Możesz zacząć od silników klimy w klasie od A do C bez problemów.

Do budowy silników eksperymentalnych potrzeba troszkę wiedzy, i najlepiej pełnego kompletu palców. Mogę też z ręką na sercu powiedzieć że nie wychodzi to taniej. Potrzeba sporo kasy na początku żeby kupić narzędzia i sprzęt. Do tego projektowanie silnika i jego testowanie zajmuje czas, nie mówiąc już o robocie żeby taki silnik porządnie wykonać.
Tomadz
*

Post autor: Tomadz »

A znasz przez które nie zbankrutuje nie będe żegnał się z palcami oraz który uniesie rakietę normalną? I skąd kupić?
Awatar użytkownika
lagozaur
Kontakt:

Post autor: lagozaur »

Tak jak pisałem wyżej - silniki klima. Można je kupić w sklepach modelarskich, na przykład online w modelemax. Takie silniki mają wbudowany ładunek i opóźniacz który wyrzuci spadochron. W tym sklepie też kupisz zestawy do złożenia, powinno się zmieścić w twoim budżecie 300zł.
ODPOWIEDZ