Współpraca z ESA

Polskie Towarzystwo Rakietowe - wstąp i legalnie odpalaj Rakiety Dużej Mocy
Awatar użytkownika
rafciodz

Re: Współpraca z ESA

Post autor: rafciodz »

No to mam nadzieję, że odpowiesz na maila Bartka, któremu pozwoliłem sobie zostawić adres ze Spaceforest do wysłania planów platformy startowej - nam łatwiej będzie zawieźć ją do Drawska
Free Your Mind
Awatar użytkownika
Adi-Ozo
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Post autor: Adi-Ozo »

Po pierwsze: moje gratulacje, oby tak dalej!
Po drugie, SpaceForest - robicie kawał dobrej/ciekawej roboty!
"Przemkną dni zatroskanym rojem, niebo przeszyją nowych statków trasy..."
(_[__]=====/////=====[__]_)
Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

Post autor: robercik »

Cześć
rafciodz pisze:No to mam nadzieję, że odpowiesz na maila Bartka, któremu pozwoliłem sobie zostawić adres ze Spaceforest do wysłania planów platformy startowej - nam łatwiej będzie zawieźć ją do Drawska
Dziękuję za pierwszą propozycję pomocy. Maila od Bartka na razie nie dostałem, niemniej jednak użyjemy tej wyrzutni, którą już mamy. Za pierwszym razem przywieziemy ją na poligon, a potem faktycznie lepiej, żeby została u Ciebie, lub u Leszka, w zależności od tego gdzie będziemy strzelać. Oczywiście rysunki wyrzutni mogę udostępnić.
Generalnie liczymy na pomoc przy organizacji startu, obsadzeniu punktów obserwacyjnych, poszukiwaniu, wykonaniu materiałów multimedialnych itp. itd. Rakiety musimy szukać do skutku :smile:

Tak teraz myślę, że przydałby się system śledzenia oparty o soft Placka, teleskop i siłowniki elektryczne. Co myślicie o wykonaniu takiego cuda dla PTR ? Materiały z każdego LRE byłyby extra !
W zasadzie dobrze byłoby zmontować maszynę do wiosny. Czy myślicie, że jest na to szansa?

pzdr
Awatar użytkownika
rawsock
Kontakt:

Post autor: rawsock »

robercik pisze:Kampania testowa rozpoczyna się na początku 2016. Chcemy przeprowadzić około dziesięciu startów rakiety do celów projektu i mamy zabezpieczone pieniądze na wszelkie koszta. Koordynatorem kampanii testowej będzie oczywiście PTR. Każdy członek PTR będzie miał okazję pomóc w tym przedsięwzięciu.
No i ekstra. Dla nas to też radocha przydać się do czegoś sensownego.
Ja ze swojej strony nadal w "wolnych" chwilach pracuję nad GPS: Galileo, większa dokładność itd. Jak coś, to wiecie gdzie mnie szukać :wink:
Sebastian
ODPOWIEDZ