mocowanie dyszy na gwint

Czyli serca naszych niebolotów !
Awatar użytkownika
przemo
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Re: mocowanie dyszy na gwint

Post autor: przemo »

Kolega chyba motocyklista i ma simmeringi w lagach do wymiany :lol: :wink:
Nie pisaliśmy że gwint jest gorszy czy lepszy.

Pisaliśmy, że gwint odpada w rurce 24x26mm, ale skoro okazuje się, że ścianka jest grubsza to wchodzi w rachubę.
Myślę że jest technologicznie trudniejsze na gwincie. Rozwiązanie z pierścieniem zegera wymaga jedynie rowka w rurce i rowka(ki) na oringi.
el diablo
*

Post autor: el diablo »

Te zgryźliwości nie są chyba potrzebne Obrazek ,ale za udzielenie odpowiedzi dziękuje.Jeżeli ktoś czegoś nie wie to chyba po to jest to forum żeby się dowiedzieć .
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Jest jeszcze jedno "przeciw" gwintom. Większość kupowanych rur Al to rury ciągnione, i są one najczęściej jajowate w przekroju. Niespecjalnie to przeszkadza przy zegerach, ale pod gwint trzeba toczyć. Trzeba by kupis rurę o grubości ścianki np 3mm i to przetaczać wewnątrz i po zewnątrz, potem gwintować.
Awatar użytkownika
przemo
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Post autor: przemo »

el diablo pisze:Te zgryźliwości nie są chyba potrzebne :grin:
Broń Boże nie miałem na myśli być zgryźliwy. :shock: Widzę, że też się "pośmiałeś" więc się chyba nie gniewasz za żarcik :wink:
Po prostu sam jestem motocyklistą i pierwsze co mi przyszło do głowy, że mam simmeringi do wymiany bo na jednej ladze mi się poci. :mrgreen:
el diablo
*

Post autor: el diablo »

W sztycach powinien być przekrój koła ze względu na ramy karbonowe i naprężenia poprzeczne niekorzystne dla ram (pęknięcia) . A co do "(zimeringa) jestem zapalonym kolarzem szosowym.
ODPOWIEDZ