Problemy w projektowaniu
Problemy w projektowaniu
Witam . Zapoznalem się z obslugą programu do projektowania silników SRM i
mam pytanie czy cisnienie 9 MPa nie jest troche za duże bo nie wiem czy ten program uwzględnia ewentualne CATO czy nie .
pzdr.
mam pytanie czy cisnienie 9 MPa nie jest troche za duże bo nie wiem czy ten program uwzględnia ewentualne CATO czy nie .
pzdr.
"Gdy nie wiesz, do którego portu płyniesz, żaden wiatr nie jest dobry." Seneka Młodszy
- Piotrek
- Podniebny Filmowiec

Re: Problemy w projektowaniu
Hej,
Nie jestem do końca przekonany ale program chyba nie uwzględnia cato.
O ile dobrze pamientam do rurka nibco sh40 1`` ma chyba max cisnienie 3 albo 4 mpa a Tobie
Wychodzi 9 , wiec powiększ otwór dyszy i zbobacz ile Ci program wiliczy
Nie jestem do końca przekonany ale program chyba nie uwzględnia cato.
O ile dobrze pamientam do rurka nibco sh40 1`` ma chyba max cisnienie 3 albo 4 mpa a Tobie
Wychodzi 9 , wiec powiększ otwór dyszy i zbobacz ile Ci program wiliczy
Tak ale ja mam korpus z nierdzewki więc powinien wytrzymać.
Ale dzięki
Ale dzięki
"Gdy nie wiesz, do którego portu płyniesz, żaden wiatr nie jest dobry." Seneka Młodszy
- Piotrek
- Podniebny Filmowiec

Witam ponwnie .
Jeśli nie jesteś do końca przekonany o wytrzymałości matriałów z których budujesz silnik nie ryzykuj.
Chyba nie chcesz dostać rozpędzonym kawałkiem metalu .
Piotr
Jeśli nie jesteś do końca przekonany o wytrzymałości matriałów z których budujesz silnik nie ryzykuj.
Chyba nie chcesz dostać rozpędzonym kawałkiem metalu .
Piotr
Rozumiem .Zmniejsze ciśnienie.
Dzięki
PS.Jakie ciśnienie może wytrzymać 3 mm rura z nierdzewki?
Dzięki
PS.Jakie ciśnienie może wytrzymać 3 mm rura z nierdzewki?
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Nierdzewka jest twarda. Jak dupnie, może dawać odłamki. Nie masz czegoś innego na silnik? Poza tym, "nierdzewka 3mm" - ryzykownie zaczynasz...Zrób dobry silnik na PCV.
Silnik jest juz zrobiony.Ale nie mam zamiaru wykożystywać calej jego wytrzymalości.
Mam jeszcze jedno pyt. czy w silnikach alu gdzie dysza jest mocowana segerem uszczelnia się je czymś poza oringami
Mam jeszcze jedno pyt. czy w silnikach alu gdzie dysza jest mocowana segerem uszczelnia się je czymś poza oringami
Dlaczego ryzykownie?jaskiniowiec pisze: "nierdzewka 3mm" - ryzykownie zaczynasz...
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Nierdzewka 3 mm to pancerny korpus. Cięzki do tego. Ale w razie zatkania dyszy itp masz solidny granat dający dużo odłamków obdarzonych sporą siłą rażenia. Kwestia masy odłamków. Takie coś nadaje się co najwyżej na komorę do testowania paliw, pod warunkiem umieszczenia tego w rowie, bunkrze itp
Aha rozumiem.Masz racje zakladając że korpus nie wytrzyma a nie mocowanie zatyczki czy dyszy.
To w takim razie jakie materialy polecasz takiepu amatorowi jak ja? Dzieki
To w takim razie jakie materialy polecasz takiepu amatorowi jak ja? Dzieki