Witam ponownie
Niestety przez dużo problemów technicznych, jestem zmuszony robić rakietę praktycznie od nowa. I tutaj chciałbym zadać kilka pytań, aby skończyć rakietę bez większych komplikacji.
Jak połączyć stateczniki ze sklejki z PCV ?
Czym pokryć kadłub, żeby farba się go dobrze trzymała ?
Prosiłbym jeszcze o jakąś instrukcję, jak laminuje się stateczniki.
Pzdr
Star
-
mateuszw106
- Kontakt:
Re: Star
Hm, super glue, klej epoksydowy - myślę, że będzie dobre. Chyba.mateuszw106 pisze:Jak połączyć stateczniki ze sklejki z PCV ?
Nie lepiej kolorowym lakierem? Ochrona i estetyka - 2 w jednym. I będzie się trzymać na bank.mateuszw106 pisze:Czym pokryć kadłub, żeby farba się go dobrze trzymała ?
- ArturroKRK
- Podniebny Filmowiec

Re: Star
Jak laminować stateczniki - fireball-by-artur-t1407-10.html#p15622 mniej więcej krok po kroku
A jeśli chodzi o łączenie to proponuje wklejać stateczniki na wpusty + dobrze wypełnić pachwiny.
Tj Robisz kilka wystających fragmentów w miejscu łączenia statecznika z korpusem. W tych samych miejscach robisz wcięcia w korpusie. Wycięte podłużne dziury w korpusie delikatnie smarujesz klejem ( polecam dobry i niedrogi DISTAL dostępny w marketach typu Tesco, Carrefour itp) i wsadzasz statecznik by się dobrze trzymał. Następnie ustawiasz go równo ( prostopadle do płaszczyzny mocowania) i pachwiny między podstawą statecznika a korpusu zalewasz klejem. ( no i trzeba to ładnie jakoś wygładzić)
Przy wklejaniu Stateczników do rury z PCV polecam delikatnie zmatowić rurę w miejscach łączenia.
Mam nadzieje że nieco pomogłem
w razie czego pytaj dalej
A jeśli chodzi o łączenie to proponuje wklejać stateczniki na wpusty + dobrze wypełnić pachwiny.
Tj Robisz kilka wystających fragmentów w miejscu łączenia statecznika z korpusem. W tych samych miejscach robisz wcięcia w korpusie. Wycięte podłużne dziury w korpusie delikatnie smarujesz klejem ( polecam dobry i niedrogi DISTAL dostępny w marketach typu Tesco, Carrefour itp) i wsadzasz statecznik by się dobrze trzymał. Następnie ustawiasz go równo ( prostopadle do płaszczyzny mocowania) i pachwiny między podstawą statecznika a korpusu zalewasz klejem. ( no i trzeba to ładnie jakoś wygładzić)
Przy wklejaniu Stateczników do rury z PCV polecam delikatnie zmatowić rurę w miejscach łączenia.
Mam nadzieje że nieco pomogłem