V2 by Tofifi
-
POczatkujacy
Re: V2 by Tofifi
Bedzie miało to wpływ na wytrzymałość a wogóle to troszke jaśniej powiedz co chcesz zrobić.
Chodzi o to, że prosty korpus łatwo zrobić, mając jakaś rurę np. Specyficzny kształt v2 powoduje, że trzeba zrobić dolną część i górną stożkową.
Nie mam tokarki, a więc, nie zrobię sobie formy którą bym mógł obwijać balsę, pytałem znajomych i toczenie w styropianie stożka nie będzie proste... toczenie w piance tak samo -chociaż wydawało mi się że widziałem zdjęcia z takich stożków.... nawet u Buleta.
Myślałem, nad zrobieniem tego w taki sposób jak statki, czyli wręgi, a u mnie np 20 pierścieni umieszczonych osiowo, i oklejonych wzdłużnie listewkami np po 2mm..
Nie mam tokarki, a więc, nie zrobię sobie formy którą bym mógł obwijać balsę, pytałem znajomych i toczenie w styropianie stożka nie będzie proste... toczenie w piance tak samo -chociaż wydawało mi się że widziałem zdjęcia z takich stożków.... nawet u Buleta.
Myślałem, nad zrobieniem tego w taki sposób jak statki, czyli wręgi, a u mnie np 20 pierścieni umieszczonych osiowo, i oklejonych wzdłużnie listewkami np po 2mm..
-
..:::DAX:::..
To się nazywa słomka. Jakieś postępy w budowie?Tofifi pisze:... np 20 pierścieni umieszczonych osiowo, i oklejonych wzdłużnie listewkami np po 2mm..
to the open space
Potempów brak bo i środki wsysa drugie hobby
. Zaczniemy od silnika a potem laserk i klejenie.
Coś mi się wydaje że na ciecie laserem potrzeba z 200zl. Piotrek nie orientujesz się ile u nas biorą za taką usługę?
Coś mi mówi że swoje modele wycinałeś na laserku
Coś mi się wydaje że na ciecie laserem potrzeba z 200zl. Piotrek nie orientujesz się ile u nas biorą za taką usługę?
Oczywiście, wręgi ciąłem laserem, a kwota wydaje się prawidłowa. Wszystko zależy od ilości, materiału i grubościTofifi pisze:Potempów brak bo i środki wsysa drugie hobby. Zaczniemy od silnika a potem laserk i klejenie.
to the open space
podzwonię zobaczę i będę wiedział czy mnie stać w tym miesiącu