Rakieta - projekt

czyli zaczynamy zabawę!
Chiren
Nowy

Rakieta - projekt

Post autor: Chiren »

Witam, jako szkolny projekt mamy przygotować rakietę. Dobrze byłoby gdyby miała jakieś udoskonalenia typu syrena, dźwięk, światełka cokolwiek. Byłoby dobrze gdyby udało się w niej umieścić jakąś kamerę aby zarejestrować jej start i lot. I tu pojawia się kilka pytań na które szukam odpowiedzi.

1. Jaką rakietę wybrać? Co polecacie? Z jakich sklepów kupować?

Znalazłem rakietę Emi-7:

(ww . modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12803)

z silnikiem D15-7, nada się?

2. Jak mogę umieścić tam jakiś przyrząd nagrywający? Jeśli tak, to jaki? Pomyślałem o telefonie z włączoną kamerą, ale nie wiem, czy rakieta oderwie się od ziemi. Jaki musi być silnik aby wynieść to w powietrze?

3. Czy wszystkie rakiety mają wbudowany spadochron? Jakiego kleju używać? Co jest potrzebne do montażu kamery?

4. Czy da się zainstalować jakieś świecące elementy, grające dźwięki, cokolwiek? Musiałoby to mieć jakieś źródło zasilania a to chyba dodatkowa waga.

5. Rakieta ma posiadać dodatkowe ' co można jeszcze w taką rakietę włożyć żeby wyglądała i prezentowała się ciekawie i jednocześnie latała. Linki do poradników mile widziane.

To chyba wszystkie pytania na chwile obecną. Dodatkowe rady mile widziane. :)
Hubert
*

Post autor: Hubert »

Jeżeli już to kup sobie rakietę typu apach. jest to rakieta z instrukcią i wszystkimi częściami .

Wejdź sobie na: Rakieta Apacz - kilka pytań Forum AMATORSKIE KONSTRUKCJE RAKIET - forum dyskusyjne Strona Główna -> Modelarstwo rakietowe dla początkujących

A mini kamerkę można kupić za ok. od 150 do 200zł, ale trzeba by było jeszcze trochę pracy w to włożyć...
grzesiekb26
**
Kontakt:

Post autor: grzesiekb26 »

Wydaje mi się, że troszkę za wysoko postawiłeś sobie poprzeczkę :wink: ale to tylko mi się wydaje. Sądzę że w szkole możesz mieć problem ze startem swojej rakiety. Proponuję zrobić coś co na pewno ucieszy oczy i będzie bezpieczniejsze, lecz wymaga wkładu pracy i cierpliwości dla początkujących. Podsyłam linka może coś Cię zainteresuje :wink: http://www.nielspapermodels.com/ariane3.htm
ODPOWIEDZ