Myślę, że zaraz po FM ruszamy z dalszymi pracami. W tym momencie przygotowania do festiwalu dość mocno wszystkich angażują.
Pracowania rakietowa PTR
Re: Pracowania rakietowa PTR
Super to dawajcie znać jak będzie potrzebna jakaś pomoc. Mógłbyś przybliżyć na jakiej zasadzie będzie odbywać się korzystanie z tej pracowni ?
Jeszcze regulaminu pracowni nie ma ale zasady korzystania będą bardzo przyjazne.
Nie będziemy pobierać żadnych opłat, jedynie trzeba będzie mieć aktualne członkostwo w PTR czyli opłacane na bieżąco składki.
Będą wyznaczone godzinami pracy kiedy będzie mógł przyjść każdy, będzie również możliwość dostania kluczy i pracy w dowolnych godzinach na własną rękę - to dla osób, które będą się bardziej angażować w projekty.
Dostępne będą do użytku narzędzia i maszyny, również różne materiały.
W pracowni będzie można konstruować swoje własne rakiety albo dołączyć się do jakiś większych projektów np PTR-1
Od czasu do czasu będziemy organizować warsztaty i szkolenia pod okiem instruktorów, na które będą mogły przyjść również osoby spoza PTR.
Przypominam, że zbieramy aktualnie materiały do malowania.
Mamy sporo biurek ale brakuje siedzeń. Jeśli ktoś ma na zbyciu jakieś stołki, krzesła czy może kanapę to chętnie przygarniemy
Nie będziemy pobierać żadnych opłat, jedynie trzeba będzie mieć aktualne członkostwo w PTR czyli opłacane na bieżąco składki.
Będą wyznaczone godzinami pracy kiedy będzie mógł przyjść każdy, będzie również możliwość dostania kluczy i pracy w dowolnych godzinach na własną rękę - to dla osób, które będą się bardziej angażować w projekty.
Dostępne będą do użytku narzędzia i maszyny, również różne materiały.
W pracowni będzie można konstruować swoje własne rakiety albo dołączyć się do jakiś większych projektów np PTR-1
Od czasu do czasu będziemy organizować warsztaty i szkolenia pod okiem instruktorów, na które będą mogły przyjść również osoby spoza PTR.
Przypominam, że zbieramy aktualnie materiały do malowania.
Mamy sporo biurek ale brakuje siedzeń. Jeśli ktoś ma na zbyciu jakieś stołki, krzesła czy może kanapę to chętnie przygarniemy
- MaxNastały
- Nowy
Aloha!
Będzie ktoś dzisiaj w modelarni? Chętnie wpadnę pomóc i zobaczyć jak to wyglada
Będzie ktoś dzisiaj w modelarni? Chętnie wpadnę pomóc i zobaczyć jak to wyglada
Teraz mamy chwilową przerwę bo szykujemy się na Meteora. Po Meteorze ruszamy z dalszymi pracami.
- MaxNastały
- Nowy
Super!
Meteor u mnie odpada niestety bo wyjeżdżam na praktyki. Ale jak wrócę to działam jak tylko się da
Meteor u mnie odpada niestety bo wyjeżdżam na praktyki. Ale jak wrócę to działam jak tylko się da
Nie wiem jak Wy ale ja już odpocząłem po FM.
W międzyczasie nazbieraliśmy sporo farb, dostaliśmy też darowiznę od kolegi z forum w wysokości 200zł na zakup farb. Dzięki!
W ten weekend planujemy podziałać w pracowni.
Plan prac jest taki:
szpachlowanie/tynkowanie dziur w ścianach
malowanie ścian
malowanie elementów stalowych
montaż dodatkowego oświetlenia
ustawianie mebli
Zapraszam wszystkich chętnych w najbliższą sobotę od godziny 12 do wieczora oraz w niedzielę w podobnych godzinach.
Jeśli ktoś chciałby się wykazać artystycznie to jest okazja pomyśleć nad kolorystyką i wzorami. Można poszaleć
W dalszym ciągu potrzeba narzędzi do malowania i innych rzeczy, które mogą się przydać do prac przy urządzaniu pracowni. Jeśli możesz coś pożyczyć lub przekazać to wszelka pomoc mile widziana. Po co kupować nowe rzeczy skoro w co drugiej piwnicy leżą niepotrzebne
W międzyczasie nazbieraliśmy sporo farb, dostaliśmy też darowiznę od kolegi z forum w wysokości 200zł na zakup farb. Dzięki!
W ten weekend planujemy podziałać w pracowni.
Plan prac jest taki:
szpachlowanie/tynkowanie dziur w ścianach
malowanie ścian
malowanie elementów stalowych
montaż dodatkowego oświetlenia
ustawianie mebli
Zapraszam wszystkich chętnych w najbliższą sobotę od godziny 12 do wieczora oraz w niedzielę w podobnych godzinach.
Jeśli ktoś chciałby się wykazać artystycznie to jest okazja pomyśleć nad kolorystyką i wzorami. Można poszaleć
W dalszym ciągu potrzeba narzędzi do malowania i innych rzeczy, które mogą się przydać do prac przy urządzaniu pracowni. Jeśli możesz coś pożyczyć lub przekazać to wszelka pomoc mile widziana. Po co kupować nowe rzeczy skoro w co drugiej piwnicy leżą niepotrzebne
- MaxNastały
- Nowy
Zgłaszam się! Niestety będę dopiero około godziny 13-14, natomiast mogę zostać do wieczora. Do zobaczenia!
Będę, jaki adres?
Bolesława Krzywoustego 3