Witam
Jestem nowy na tym forum. Postanowiłem poprosić was o pomoc. Konkretnie
chodzi mi o jakiś dodatek do mojego paliwa aby przyspieszył on spalanie.
Skład paliwa to: 10cz KNO3, 4cz AL, 3cz C i 1cz S.
wszystkie składniki zmielone i wymieszane, następnie rozrobione z sylikonem
do konsystencji bardzo suchego ciasta. Paliwo to jak już pisałem spala się za wolno lekko fioletowym płomieniem. Proszę o pomoc!!!
Składniki przyśpieszające spalanie
-
..:::DAX:::..
-
-
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Myślę, że pomoże Ci rezygnacja z silikonu. Z azotanami silikon pali się dość słabo, dużo szybciej z nadchloranami. Zastosuj Żywicę epoksydową, poliuretany itp. Powinno być lepiej, również z prędkością palenia.
P.S. Paliwko NaNO3 + silikon które kiedyś próbowałem nie dało się zapalić nawet na palniku w kuchni
P.S. Paliwko NaNO3 + silikon które kiedyś próbowałem nie dało się zapalić nawet na palniku w kuchni
-
A więc postanowiłem powrócić do testów tego paliwa. Planuję zamienić skład wyrzucając z niego siarkę i w zamian wstawić tam chloran potasu. Siarkę wyrzuciłem z wiadomych przyczyn. Teraz chcę zrobić coś takiego:
4cz.KNO3, 1cz.KCLO3, 1cz.AL, 2cz.C drzewny aktywny i do tego silikon tak jak pisałem wcześniej. Czy taka modyfikacja będzie lepsza od poprzedniego składu?
EDIT: Kicha z tego wyszła zero ognia silnik nie rozkręcił się tylko ciufnął 3 razy i BUM.
4cz.KNO3, 1cz.KCLO3, 1cz.AL, 2cz.C drzewny aktywny i do tego silikon tak jak pisałem wcześniej. Czy taka modyfikacja będzie lepsza od poprzedniego składu?
EDIT: Kicha z tego wyszła zero ognia silnik nie rozkręcił się tylko ciufnął 3 razy i BUM.