Tatar
- Bdabrowski
Re: Tatar
Tak, klasa maturalna i do tego tak jak pisałem, tydzień wcześniej jesteśmy w Gdyni na Explory i ciężko by było to połączyć.
I took ballistics in school. Fascinating subject. Things go up, things go down.
- Bdabrowski
Pora na aktualizacje po Gdynia Explory week 2022. 3 dni intensywnego prezentowania, dużo nowych ludzi i niedobór snu. Niestety żadnej nagrody nie dostaliśmy ale to było do przewidzenia ze względu na zdecydowaną przewagę osób nie związanych z technologią w jury. Jakby ktoś chciał, nasza prezentacja jest pod linkiem: https://youtu.be/PR39wG4zKIY?t=869. Teraz zostaje się już tylko szykować na LRE.
- Bdabrowski
Pora na lekki update:
W związku z niepowodzeniem testu silnika od Wniebowzięcia przyszła pora na odkopanie starego projektu tak żeby móc zdawać 2 stopień licencji na Festiwalu Meteora. Rakieta klasycznie na Studenta 1500. Bonusowo załączam zdjęcia nowej wyrzutni z rakietą
W związku z niepowodzeniem testu silnika od Wniebowzięcia przyszła pora na odkopanie starego projektu tak żeby móc zdawać 2 stopień licencji na Festiwalu Meteora. Rakieta klasycznie na Studenta 1500. Bonusowo załączam zdjęcia nowej wyrzutni z rakietą
Ostatnio zmieniony niedziela, 15 gru 2024, 17:59 przez Bdabrowski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bdabrowski
W sumie to zapomniałem napisać update do tego wątku po FMie, ale jak to mówią - lepiej późno niż w cale. Rakieta poleciała w niedzielę podczas Festiwalu Meteor 2024. Lot przebiegł pomyślnie poza jedną wtopą z mojej strony. Mianowicie zapomniałem odkręcić zaworu od studenta1500 i pierwsza próba startu zakończyła się niepowodzeniem ale dzięki uprzejmości Kacpra dość szybko udało się zamontować nowy zapalnik i złączkę.
Rakieta poleciała na około 1300m, nie jest to nic nadzwyczajnego ale nie o to tu chodziło. Celem lotu było zdanie RDM2 i to się udało.
Tutaj chciałbym też podziękować Piotrowi, lagozaurowi oraz RSO którzy nie dość, że pomogli mi przed startem to w przypadku Piotra wykonał on również świetne zdjęcia rakiety na wyrzutni jak i przy lądowaniu.
Dodam też, że start odbył się z nowiutkiej wyrzutni nad którą pracowałem od stycznia.
Tatar doczekał się w końcu swojego pierwszego i pewnie ostatniego lotu. Poniżej wrzucam kilka fajniejszych zdjęć.
Rakieta poleciała na około 1300m, nie jest to nic nadzwyczajnego ale nie o to tu chodziło. Celem lotu było zdanie RDM2 i to się udało.
Tutaj chciałbym też podziękować Piotrowi, lagozaurowi oraz RSO którzy nie dość, że pomogli mi przed startem to w przypadku Piotra wykonał on również świetne zdjęcia rakiety na wyrzutni jak i przy lądowaniu.
Dodam też, że start odbył się z nowiutkiej wyrzutni nad którą pracowałem od stycznia.
Tatar doczekał się w końcu swojego pierwszego i pewnie ostatniego lotu. Poniżej wrzucam kilka fajniejszych zdjęć.