nieboloty to nie tylko rakiety

Gość

nieboloty to nie tylko rakiety

Post autor: Gość »

czy ktoś miał jakąś styczność z rakietoplanami?

kiedyś zastanawiałem się nad złożeniem rakietoplanu...ale doszedłem do wniosku że to nie to co będe robił przez całe życie.

chociaż budowa rakietoplanu od podstaw, z silnikiem konstrukcji własnej to nielada wyzwanie...
Homik
Kontakt:

Post autor: Homik »

Nom niezły pomysł tylko zapodaj jakieś plany rakietoplanu ja widziałem rakietoplany po 20 zł w sklepie także nie wiem czy to będzie sie nam opłacać Ale można spróbować wreszczie kupne nie cieszy tak jak samoróba jak ktoś by miał jakiś plan to bardzo prosze o danie go tutaj. :roll:
Gość

kupno "gotowca" byłoby na początek dobre. można by poznać co i jak i zbudować samoroba.. w większej skali :twisted:

mam pytanko (kolejne) czy ktoś odpalał rakiety z platformy na tafli wody? musze kiedys wypozyczyć rower wodny :wink:
Homik
Kontakt:

A po co chcesz ją odpalać z platformy na wodzie jeszcze sie przewróci i będzie guzik pójdzie jak torpeda a jak wiemy mamy teraz wakacje i może być to nielada zagrożenia dla turystów :lol: :twisted: :wink: .

A co do rakietoplanu poszukam jakiś zdjęć opisów budowy napewno to było już gdzieś poruszane np bedą może gotowe plany już :P:P
Gość

a te rakietoplany to samoloty rakietowe ?? (samoloty hmmm może szyboce z silniczkami )
Homik
Kontakt:

Gość

w gazetce "RC Przegłąd Modelarski" Był cały artykuł dotyczący Rakietoplanów.

http://www.old.modelarstwo.org.pl/kosmi ... klasy.html - tu jest podział na klasy dla zainteresowanych
Gość

plany można znależć w książce Młody modelarz rakiet p.elszteina
ODPOWIEDZ