Prosta radiolokalizacja LoRa + GPS

Aparatura pokładowa, układy pomiarowe i wykonawcze.
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Posty: 2277
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Prosta radiolokalizacja LoRa + GPS

Post autor: jaskiniowiec » środa, 21 lis 2018, 20:29

Miki...rozumiem sens ograniczania mocy na 433, np w warunkach miejskich. Ale na poligonie w Drawsku? Przy locie nawet kilku minutowym zbyt wielkiego bydła chyba się nie narobi. Nic "ważnego" na 433 nie działa, bo to pasmo - śmietnik. Co...krowa nie prześle swojej temperatury do monitoringu?

jogi997
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: czwartek, 25 paź 2018, 07:14
Lokalizacja: Wrocław

Re: Prosta radiolokalizacja LoRa + GPS

Post autor: jogi997 » piątek, 23 lis 2018, 16:04

Hej, czy moze Kolega zapodac jakis link do modulow w wersji 1W ??? Z gory dzieki.

Shagr
*
Posty: 23
Rejestracja: wtorek, 19 cze 2018, 09:10

Re: Prosta radiolokalizacja LoRa + GPS

Post autor: Shagr » piątek, 23 lis 2018, 17:56

Zawsze mogą też zadzwonić wszystkie dzwonki bezprzewodowe w okolicy :)

Re jogi997:
Ja kupowałem to na aliexpres, dokładnie te:
wersja 1W: https://pl.aliexpress.com/item/Wireless ... 23135.html
wersja 100mW: https://pl.aliexpress.com/item/Free-shi ... 28376.html
moduł GPS: https://pl.aliexpress.com/item/Double-S ... 28774.html

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości