Niemiecka elektronika pokladowa

Aparatura pokładowa, układy pomiarowe i wykonawcze.
Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Tofifi » czwartek, 21 lip 2011, 22:30

muszę przyznać że cena bardzo fajna - UWS 35-35zl, altimeter kompletny zestaw około 160-180zl a tutaj mamy wszystko w 1 za cenę samego altimetru. No i waga... :grin:
Paul jak jest z sprowadzeniem do polski? Były z tym problem?

Awatar użytkownika
Paul
Supersonic PROFI
Posty: 920
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Luedenscheid

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Paul » piątek, 22 lip 2011, 15:26

Paul jak jest z sprowadzeniem do polski? Były z tym problem?
Nie , nie ma problemow. Jezeli sa osoby zainteresowane ta elektronika, to prosze zglaszac zapotrzebowanie. Przy nastepnej wizycie w Polsce moge ta elektronike dostarczyc + instrukcja obslugi :wink:

Pozdrawiam
Paul

Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Tofifi » piątek, 22 lip 2011, 21:33

Ja jestem wstępnie zainteresowany, czy dobrze rozumiem,że podpinam baterię robię zasobniki na proc i gotowe?
Czy coś trzeba dokupić, dospawać doszlifować :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paul
Supersonic PROFI
Posty: 920
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Luedenscheid

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Paul » piątek, 22 lip 2011, 22:05

Witam,
Uklad pracuje juz od jednej Li-Po bateryjki tzn. od 3,4V do max. 15V. Ja zasilam mojego ALTIMAX`a dwoma Li-Po akumulatorkami . Uklad ten ( jak i wszystkie inne dostepne na zachodzie) jest przystosowany do oryginalnych zapalnikow fabrycznych. Dodatkowo potrzebny jest taki maly kabelek tzn. wyjscie do zalacznika napiecia, do zapalnikow oraz do zasilania. W sumie 8 wyjsc.
Tak to wyglada i kosztuje dodatkowo 3 €
Stecker.jpg
Stecker.jpg (46.95 KiB) Przejrzano 2063 razy
System ten jest bardzo praktyczny, gdyz na stale w rakiecie zamontowany jest wlasnie ten kabelek z wyjsciami a sama elektronika jest tylko podpinana. Bardzo latwy montaz oraz demontaz.
A jak to wyglada po zamontowaniu mozna sobie zobaczyc w temacie o HIPERSONAL`u .

Pozdrawiam
Paul

Awatar użytkownika
tadeusz
PROFI
Posty: 265
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Poznań

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: tadeusz » piątek, 22 lip 2011, 22:30

Cześć!

Ja też jestem zainteresowany jednym Altimaxem i dwoma kablami ewentualnie dwoma płytkami pomocniczymi.
Mógłbym go odebrać na spotkaniu w Toruniu 24.09.11.
Ciekaw jestem jaką maksymalną wysokość mierzy i jak się zachowuje po jej przekroczeniu?

Pozdrawiam .tadeusz

Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Tofifi » piątek, 22 lip 2011, 22:47

dokładnie - ja również bym go odebrał w Toruniu :razz:

Awatar użytkownika
Paul
Supersonic PROFI
Posty: 920
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Luedenscheid

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Paul » sobota, 23 lip 2011, 06:48

Ciekaw jestem jaką maksymalną wysokość mierzy i jak się zachowuje po jej przekroczeniu?
Wszystkie trzy ALTIMETRY mierza wysokosc do 33.000m . Co sie dzieje pozniej trudno powiedziec.... ale bedziemy w stanie to sprawdzic ? :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam
Paul

Awatar użytkownika
PIOTR
PROFI
Posty: 933
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: PIOTR » sobota, 23 lip 2011, 07:40

Cześć.
Czy do tej elektroniki można stosować jakieś serwa modelarskie zamiast zapalników?
to the open space

Awatar użytkownika
Paul
Supersonic PROFI
Posty: 920
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Luedenscheid

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: Paul » sobota, 23 lip 2011, 21:52

Czy do tej elektroniki można stosować jakieś serwa modelarskie zamiast zapalników?
Nie, nie mozna. Ta elektronika wspolpracuje tylko z zapalnikami. INFORMACJA PRODUCENTA !!!

Awatar użytkownika
malyro
PROFI
Posty: 143
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Kraków

Re: Niemiecka elektronika pokladowa

Post autor: malyro » sobota, 23 lip 2011, 22:30

Witam !
I to jest pewnie prawda bo serwa do pracy potrzebują sygnału kodowanego.W moim przypadku (rakieta Serw) elektronika serwa została usunięta i serwo działa po przyłożeniu stałego napięcia (max.jest to ok 6V) i wykonuje swój skok.W zamian za elektronike dodałem wył.krańcowy odłonczający napięcie po wykonanym skoku(po co sie ma męczyć hehe).Podejrzewam że wydajnośċ napięciowa i prądowa Altimetru jest wystarczająca dla serwa skoro potrafi odpalić zapłonnik,zresztą można dołożyć jakiś prosty układ dopasowujący.
pzdr.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości