jak zrobic ziarno paliwa??

czyli zaczynamy zabawę!
bartek le fu!
*
Posty: 12
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:32
Lokalizacja: małopolska
Kontakt:

jak zrobic ziarno paliwa??

Post autor: bartek le fu! » środa, 1 gru 2010, 19:23

Witam jak w temacie nie wiem czy dobrze to sformułowałem ale chodzi mi o to jak formujecie takie wałeczki z paliwa w których jest dziurka w środku .

mam nadzieje ze ziarno paliwa to jest właśnie kształt paliwa. (tak chyba coś gdzieś czytałem i tak to zrozumiałem)paliwo z jakiego używam standard nie muszę pisać P:P:PP:



pozdrawiam

..:::DAX:::..
******
Posty: 94
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Kontakt:

Post autor: ..:::DAX:::.. » środa, 1 gru 2010, 19:45

Jest o tym na forum chyba. Potrzebujesz jakiejś formy śr. wewnętrznej takiej jaką maxymalnie ma mieć ziarno. Nie może to być rurka od silnika bo Ci się nie zmieści po inhibitowaniu. Chyba, że zrobisz tak jak ja i w formę włożysz tuleję papierową gr.1-2mm wtedy sprawa inhibitacji załatwiona. Potrzebujesz jeszcze trzpienia czyli walca, który ukształtuje kanał. Ja używam kawałka anteny od radia. No i najlepiej mieć jakieś pierścienie centrujące żeby kanał był kanałem, a nie dziurą po krecie. No i to chyba tyle :D

bartek le fu!
*
Posty: 12
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:32
Lokalizacja: małopolska
Kontakt:

Post autor: bartek le fu! » środa, 1 gru 2010, 21:05

eno spoko wszytko kumam tylko jeszcze coś się spytam jeśli mogę :P

jakiej średnicy jest kanał (chodzi mi o optymalna wielkość no i jak to wlewać do tej formy a później do wyciągnąć



P.S.

yy to na pewno było na forum ale sie spytam co to jest inhibitacja

Awatar użytkownika
rafciodz
****
Posty: 1225
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: rafciodz » środa, 1 gru 2010, 22:52

Proponuję wziąć się do nauki - samokształcenie... i może wtedy zrozumiesz co chcesz robić. Nikt nie zamierza czytać za Ciebie książek i potem tłumaczyć wszystkie pierdółki. Weź się chłopaku do pracy.

bartek le fu!
*
Posty: 12
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:32
Lokalizacja: małopolska
Kontakt:

Post autor: bartek le fu! » czwartek, 2 gru 2010, 20:09

to forum jest chyba właśnie po to żeby jedni się pytali a drudzy odpowiadali, a jak sami nie wiedzą to niech się już lepiej nie odzywają. Nie wydaje ci się tak chłopcze???

Oastry
**
Posty: 35
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31

Post autor: Oastry » czwartek, 2 gru 2010, 20:22

Kolego, to forum jest po to aby wymieniać się informacjami, ciekawostkami o modelarstwie rakietowym, a nie po to by setki razy wałkować banalne, podstawowe tematy. Na pewno jak będziesz chamski to każdy z wielką przyjemnością będzie udzielał ci odpowiedzi. Najpierw chłopcze ochłoń i nie pisz pod wpływem emocji, zastanów się 10 razy zanim coś napiszesz lub o coś się spytasz. To o co pytasz jest w księdze rakiet i na forum także, wystarczy tylko poszukać.

Awatar użytkownika
PINOT
PROFI
Posty: 352
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30

Post autor: PINOT » czwartek, 2 gru 2010, 21:42

Z zasady nie udzielamy odpowiedzi na to samo pytanie dwa razy. Odpowiedzi na twoje pytanie są na forum. Jeśli nie chce ci się czytać, tym lepiej - szybciej zrezygnujesz.

Modelarze to pracowici i cierpliwi ludzie, ktorzy z podejrzeniem patrzą na tych co wszystko chcą mieć podziane do dzioba na widelcu.



To nie było udane wejście, nie wstrzeliłeś się też w klimat...



Spróbuj jeszcze raz.

bartek le fu!
*
Posty: 12
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:32
Lokalizacja: małopolska
Kontakt:

Post autor: bartek le fu! » czwartek, 2 gru 2010, 22:52

no rzeczywiście może macie racje nie wszytko poszło tak jak miało pójść ale postaram się poprawić :P:P przepraszam wszystkich



P.S.

czego mówicie do mnie chłopcze ???eheh

ODPOWIEDZ