Wysokośc lotu rakiety

Stateczność i inne zjawiska występujące podczas lotu
Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Wysokośc lotu rakiety

Post autor: Tofifi » poniedziałek, 20 cze 2011, 14:57

Padł mi dysk, wymieniam go na nowy, straciłem programy...

Czy możecie mi podrzucić EzAlt, oraz jeszcze jakiś inny ale sprawdzony symulator wysokości lotu rakiety, w którym swobodnie mogę ingerować w parametry silnika oraz średnicę rakiety + masę?

Tak wiem, że space Cad to ma, ale chciałbym jeszcze jeden szybki programik :mrgreen:
Z góry dziękuję...

Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: Tofifi » wtorek, 21 cze 2011, 09:39

no i co nikt nie pomoże?

Awatar użytkownika
andżej
Supersonic PROFI
Posty: 444
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: andżej » wtorek, 21 cze 2011, 09:53

http://www.rakiety.pomorze.pl/

Zakładka symulacje. Program do symulacji Robercika.

Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: Tofifi » wtorek, 21 cze 2011, 19:28

ok mam już co chciałem podziękowania dla andżeja i jaskiniowca! Można zamykać.

Awatar użytkownika
mateuszw106
****
Posty: 195
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: mateuszw106 » środa, 22 cze 2011, 10:40

U mnie jest jeden problem z tym programikiem. Ściągam, rozpakowuję i... i nic. Nie mam żadnego skrótu na pulpicie, nic mi się nie otworzyło... Gdzie mam to szukać ?

Awatar użytkownika
andżej
Supersonic PROFI
Posty: 444
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: andżej » środa, 22 cze 2011, 14:04


Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI
Posty: 752
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:31
Lokalizacja: Białystok, Nowe Miasto

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: Tofifi » środa, 22 cze 2011, 21:02

aha to ja sie jeszcze zapytam o EzAlt.

Masa rakiety np 0,5kg
Masa rakiety bez paliwa 2kg

dlaczego zatem mi się wyświetla: masa rakiety z paliwem 2,250kg?? To troche nie logiczne...
To błąd funkcji czy celowe działanie? :mrgreen:

Ps. Kto jest twórcą EzAlt-a?

Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Posty: 2267
Rejestracja: niedziela, 30 sty 2011, 18:30
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Wysokośc lotu rakiety

Post autor: jaskiniowiec » środa, 22 cze 2011, 21:24

Twórcą jest guru karmelki, niejaki Rysio Nakka. Ten sam co stworzył SRMa.
Co do zapisów...pewnie do obliczeń stosuje masę średnią, czyli masa rakiety plus pół masy paliwa. Dla niewielkich stosunków mas może to być przydatne uproszczenie.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości